Tom Fransen

Tom Fransen, zaakvoerder van Fransen Bouwonderneming en FST funderingstechniek, dankt bovenstaande erkenning aan de overname én de succesvolle doorstart van de failliete CS Metaalconstructies, CS Aluconstructies en FW Bouw & Schrijnwerkerij uit Ravels. Meer dan honderd bedreigde jobs werden dankzij de overname, daterend van juni 2019, gered. "De bedrijfsnamen werden veranderd in CS Raamconstructies en CS Interieur. Voor elke onderneming werd de marktstrategie aangescherpt en dankzij een snelle doorstart met een duidelijk verhaal bleven alle medewerkers, klanten en ook de leveranciers aan boord. Een vertrouwen dat cruciaal bleek te zijn", zegt Tom Fransen.

Tom gelooft rotsvast in de toekomst van de overgenomen bedrijven. "De vakbekwame en betrokken medewerkers zijn het bedrijf al die maanden trouw gebleven en ook het sterke managementteam bleef volledig aan boord. De bedrijven beschikken over een uitstekende reputatie bij hun klanten en met de overname werd er gezorgd voor de nodige kapitalisatie en een sterke financiële buffer. De bedrijven staan nu volledig los van het verleden."

Kempense werkgelegenheid

De overname werd uitgevoerd met de holding waarvan ook Fransen Bouwonderneming en FST Funderingstechniek deel uitmaken. Tom Fransen streeft zeker niet naar een onderlinge integratie van de vijf bedrijven, maar wil vooral toezien op het behoud van de eigenheid en de volledige zelfstandigheid van elk van de bedrijven.

"Ik ben vooral fier dat we meer dan honderd jobs hebben kunnen redden. Deze Kempense vakmensen verdienen een mooie toekomst voor hun bedrijf", besluit Tom Fransen.