Tom Fransen Jonge Vlaamse Aannemer

Tom Fransen, zaakvoerder van Fransen Bouwonderneming, werd in oktober 2019 bekroond tot Jonge Vlaamse aannemer. Deze erkenning ontving Tom van de Vlaamse Confederatie Bouw. De 43-jarige bouwondernemer begon op zijn 18de aan zijn carrière in de bouwwereld. Hij maakte toen de keuze om het pas opgerichte bouwbedrijfje van zijn vader over te nemen. Gezondheidsproblemen dwongen zijn vader om te stoppen en dus koos Tom voor het bedrijf. Steen per steen bouwde Tom verder aan zijn ondernemersdroom.

Tot 2000 werkte Tom nog dagelijks zelf mee op de werf, datzelfde jaar nam hij zijn tweede metsersploeg in dienst. Inmiddels telt Fransen Bouwonderneming meer dan 50 medewerkers en realiseert het bedrijf een jaaromzet van 20 miljoen euro.

Tom Fransen: “In 2012 verhuisden we naar onze nieuwe gebouwen op bedrijventerrein Beyntel in Oud-Turnhout. Onze stapsgewijze groei ging de afgelopen jaar steeds verder. Inmiddels zijn we een bouwbedrijf met erkenningsklasse 6.” Fransen bouwonderneming realiseert woonzorgcentra en serviceflats, residenties en appartementen – waarvan de helft in eigen ontwikkeling – en ook winkels, kantoren en exclusieve villa’s. Met uitzondering van de villa’s beperkt het actiegebied van Fransen bouwonderneming zich tot de Kempen, het noorden van Limburg en de rand van de stad Antwerpen.

Heel bewust wordt er gekozen voor Kempens vakmanschap met stielmannen uit de eigen streek. Dat is een filosofie die Fransen Bouwonderneming altijd trouw willen en zullen blijven.


FST Funderingstechniek

In 2008 werd FST Funderingstechniek opgericht. Het bedrijf focust zich op gespecialiseerde funderings- en beschoeiingstechnieken. FST Funderingstechniek heeft in sneltempo een eigen netwerk van opdrachtgevers uitgebouwd, inclusief Fransen Bouwonderneming. Met een uitgebreid machinepark en een twintigtal gespecialiseerde medewerkers beschikt het bedrijf over al het nodige om ook de meest complexe en technische uitdagende funderings- en beschoeiingsopdrachten tot een succesvol einde te brengen.

Succesvolle overname

Net voor de zomer van 2019 nam Tom Fransen met de holding boven Fransen Bouwonderneming en FST Funderingstechniek de failliete bedrijven CS Metaalconstructies, CS Aluconstructies en FW Bouw & Schrijnwerkerij over. De overname betekende de redding van meer dan honderd bedreigde jobs. “We veranderden de bedrijfsnamen in CS Raamconstructies en CS Interieur, waarbij we voor elke onderneming een heldere toekomststrategie uitwerkten. Alle medewerkers, klanten én leveranciers bleven aan boord én hebben een groot vertrouwen in ons nieuwe verhaal", zegt Tom Fransen.

CS Raamconstructies focust zich naast glasgevels op het vervaardigen en plaatsen van ramen en deuren in staal en aluminium, vooral voor grotere projecten. CS Interieur is dé specialist in brandwerende deuren, maatmeubilair en de verdere interieurinrichting.


De bekroning van Tom Fransen in de geschreven pers:

https://www.rtv.be/artikels/to...

https://www.madeinkempen.be/ni...

https://nnieuws.be/artikel/tom...