Loading...
Skip to Content

Over ons

Sterk in uitdagende projecten, altijd persoonlijke aanpak

Samen maken we elk project sterker

Met een vijftigtal medewerkers groeide Fransen Bouwonderneming de afgelopen decennia uit tot één van de toonaangevende bouwbedrijven van de Kempen.

We garanderen altijd een persoonlijke en betrokken projectaanpak. Het liefst worden we zo vroeg mogelijk betrokken in uw bouwverhaal. Zo krijgen we alle kansen om als betrouwbare bouwpartner onze kennis te delen. Samen maken we zo elk project financieel, technisch en bouwkundig sterker. Onze bouwprojecten situeren zich hoofdzakelijk in de provincie Antwerpen, ook daarbuiten gaan we geregeld aan de slag.


Bureau

Betrokken bouwpartner

Als betrokken bouwpartner engageren we ons ten volle in elk project. Dankzij onze eigen in-house studiedienst beschikken we over een schat aan bouwkundige ervaring en technische expertise.

Ons eigen studieteam werkt binnen een bouwteam nauw samen met de aangestelde architect en externe gespecialiseerde studiebureaus.

Daarbij bundelen en integreren we alle studiewerk in een helder totaalverhaal met bijhorend advies. Zo maakt u als opdrachtgever op elk moment in het samenwerkingstraject met kennis van zaken de juiste keuzes. Meer over onze projectaanpak.

Vakkundige uitvoering

Het grootste deel van onze medewerkersbestand bestaat nog steeds uit ervaren Kempense stielmannen. Veel van onze vakmannen werken al meerdere decennia in onze bedrijfsrangen. Deze ervaring combineren we met jonge en gemotiveerde werkkrachten. Maak kennis met ons team.

Deadlines

Wij hechten het allergrootste belang aan deadlines. Wanneer nodig steken we graag een tandje bij om de afgesproken opleveringsdatum te behalen.

Ruwbouwwerken

Voor de ruwbouwwerken specialiseerden wij ons met eigen vakmensen in het traditionele metsel- en betonwerk. Ook andere prefab bouwtechnieken – waaronder hout-, staal- of betonbouw – behoren tot de mogelijkheden. Zo realiseerden we al verschillende projecten met CLT en in prefab beton.

Bij totaalprojecten werken we – onder onze coördinatie en verantwoordelijkheid – samen met betrouwbare onderaannemers die dezelfde kwaliteit garanderen.

Fransen Neerhof Jpg High 23
DJI 0252

Aannemer Klasse D6

Als aannemer beschikken we over een erkenning Klasse 6. Dit toont aan dat we financieel over een solide basis beschikken én aan alle technische eisen voldoen om grote en complexe bouwprojecten tot een goed einde te brengen.

Cifal sdg voka 2024
Als leidraad voor onze duurzame bedrijfsvoering volgen we de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Deze wereldwijd verspreide doelstellingen vormen de basis van het charter Duurzaam Ondernemen waarvoor we ons uitdrukkelijk engageren. Dit charter van Voka ondersteunt opleiding en begeleiding, stelt duurzaamheidsdoelstellingen voorop, inventariseert alle geleverde inspanningen en omvat een jaarlijkse audit door een extern team van experts.
Logo Jonge Vlaamse Aannemer

In 2019 bekroond tot Jonge Vlaamse Aannemer

Embuild

Lid van Embuild

Fod economie

Erkend als Aannemer Klasse D6 (Algemene aannemingen)


Uw betrouwbare bouwpartner

Samen met u maken we elk project sterker!

Totaalbegeleiding bij ontwerp & realisatie

In-house studiedienst

Persoonlijke & betrokken aanpak

Duidelijke afspraken bij aanvang samenwerking in bouwteam

Heldere communicatie in elke fase

Expertise in complexe dossiers


Werken bij Fransen Bouwonderneming

Sally leysen

Bij Fransen Bouwonderneming kreeg ik de unieke kans om door te groeien in een boeiend en dynamische omgeving. Ik vervoegde al snel de bedrijfsrangen. Daardoor ken ik nu het bedrijf door en door.

— Sally was de eerste bediende bij Fransen Bouwonderneming. Ze is nu verantwoordelijk voor de loonverwerking en HR.
Danny

Toen ik bij Fransen begon, kon ik onmogelijk vermoeden tot welk prachtbedrijf we zouden uitgroeien. Ik ben enorm fier dat ik nog iedere dag letterlijk mijn steentje kan bijdragen aan dit succesverhaal.

— Danny werkt al sinds 1997 voor Fransen Bouwonderneming. Als eerste collega stond hij nog samen met zaakvoerder Tom Fransen op de bouwstellingen. Met recht en reden mag hij een échte vakman genoemd worden.
Geert van dyck

Voor veiligheid op de werf doen we geen enkele toegeving. De werven moeten op elk moment piekfijn en in orde zijn. Ik controleer regelmatig. Wanneer nodig zet ik de puntjes op de i.

— Geert bestelt als werfvoorbereider alle bouwmaterialen voor de ruwbouw en waakt als interne preventieadviseur over de veiligheid op de werf. Hij werkt al meer dan 20 jaar bij Fransen Bouwonderneming.
Katrien

Nog geen seconde heb ik mijn overstap beklaagd. Bij Fransen werken we bijzonder professioneel, maar staat de persoonlijke aanpak voorop. De Kempense hands-on mentaliteit trekt me enorm aan.

— Als industrieel ingenieur bouwkunde vergaarde Katrien heel wat ervaring bij een groot Antwerps bouwbedrijf. Enkele jaren geleden maakte ze de overstap naar Fransen Bouwonderneming.
Lennert Van Sande

Je krijgt hier alle kansen om te groeien. Zo begon ik als metser, maar heb ik me al opgewerkt tot beginnend ploegbaas.

— Na een succesvolle schoolstage en vakantiewerk bij Fransen Bouwonderneming kwam Lennert na het verlaten van de schoolbanken meteen in dienst.
Mario

Voor mij moet de werf er tiptop en ordelijk bij liggen. Door alle materialen tijdig aan te reiken, zorg ik ervoor dat iedereen vlot zijn werk kan doen. In elke situatie probeer ik de rust en kalmte te bewaren.

— Mario werkt al meer dan 25 jaar bij Fransen Bouwonderneming. Als kraanman ondersteunt hij de metsers op de werf.