Loading...
Skip to Content

Projectaanpak

Veel meer dan alleen een bouwbedrijf

Onze mensen maken op alle vlakken het verschil

Fransen Bouwonderneming realiseert zowel projecten via klassieke aanbesteding als in bouwteam.

Wij ontwikkelden ons tot veel meer dan louter een bouwbedrijf dat vakkundig projecten realiseert op basis van aangeleverde ontwerpplannen en een bestek. Als u hiervoor verkiest smeden we met uw architect en onze studiebureaus een hecht bouwteam dat elke bouwuitdaging tot een succesvol einde brengt.

Onze mensen maken binnen een sterk bouwteam op alle vlakken het verschil: zowel op de werf, aan de studietafel als tijdens overleg. Vertrouw op ons als bouwpartner die u best zo vroeg mogelijk in het project betrekt. Op die manier denken we vanaf het prille begin mee en garanderen we vanuit onze expertise een grote toegevoegde waarde op technisch en financieel vlak.


Uw betrouwbare bouwpartner

Samen met u maken we elk project sterker!

Klassieke aanbesteding of via bouwteam

In-house studiedienst

Persoonlijke & betrokken aanpak

Duidelijke afspraken bij aanvang samenwerking in bouwteam

Heldere communicatie in elke fase

Expertise in complexe dossiers

U6 A3933 bewerkt

Totaalbegeleiding binnen een sterk bouwteam

Steeds meer opdrachtgevers kiezen voor een samenwerking in bouwteam. Wij vergaarden al decennia ervaring met deze werkwijze en kennen deze vorm van samenwerking door en door. Vanaf het prille begin van uw project werken we binnen het bouwteam nauw samen als evenwaardige partners.

Binnen deze nauwe samenwerking maken onze mensen in elke fase het verschil, vanaf het ontwerp tot en met de realisatie op de werf. Betrek ons daarom al vanaf de ontwerpfase in het project. Op die manier denken we vanaf het prille begin mee met het totaalverhaal en garanderen we vanuit onze expertise een grote toegevoegde waarde op technisch en financieel vlak.

Na de ontwerpfase hebt u zo een kwaliteitsvol ontwerp met bijhorende realistische budgettering en prijsoptimalisatie. Alle partners zijn nauw en oplossingsgericht betrokken bij het project. Dit verhoogt het draagvlak en de betrokkenheid om samen tot een succesvol eindresultaat te komen.

Complexe en uitdagende bouwprojecten

Om een bouwproject succesvol af te ronden, hebben tal van vragen op het juiste moment nood aan heldere antwoorden. Dat geldt eens te meer bij complexe en uitdagende projecten.

Wat zijn de bouwmogelijkheden van een perceel? Op welke manier maken we een project financieel sluitend? Met welke visie pakken we de ontwikkeling van een binnengebied best aan? Hoe creëren we met een overtuigend project een meerwaarde voor de buurt en het nodige draagvlak bij de dienst stedenbouw? Welke bouwtechnieken zijn aangewezen? Op welke manier integreren we de bestaande erfgoedwaarde van een site in de nieuwe ontwikkeling? Hoe garanderen we ook een commercieel succes in de verkoopfase?

Bij elke vraag geven we het juiste advies vanuit onze jarenlange ervaring. Bovendien zorgen we vooral voor de nodige integratie en afstemming van alle technische, bouwkundige en financiële elementen.

KVD 5511 verhammedevelarch koenvandammearchphot
DSC00014

Als team persoonlijk betrokken

Bij elk bouwproject voelen we ons als team nauw en persoonlijk betrokken. Samen gaan we de uitdaging aan en realiseren we stap voor stap wat u voor ogen hebt.

Des te sneller u ons inschakelt en des te meer u ons betrekt als volwaardige bouwpartner, des te groter onze toegevoegde waarde binnen het bouwteam.

Wij gaan op geen enkel moment onze verantwoordelijkheid uit de weg en geven heldere adviezen, ook bij complexe en technisch uitdagende projecten.

Of het nu gaat om tientallen woningen of een residentie met enkele appartementen, we voelen ons nauw en persoonlijk betrokken bij ieder project.

Heldere budgetafspraken

De klassieke aannemingsaanpak met verschillende bouwbedrijven die hun ‘scherpste’ prijsvoorstel afleveren op basis van een kant-en-klaar bestek, levert in een latere fase soms financiële discussies en struikelblokken op.

Zeer dikwijls worden in dit klassieke model grote kansen gemist voor technische optimalisatie en worden sommige zaken overgedimensioneerd door een gebrek aan integratie en afstemming. Hierdoor swingen de kosten uit de pan of blijft een optimaal eindresultaat achterwege.

Als bouwteampartner worden we het liefst zo snel mogelijk in uw bouwverhaal betrokken, eventueel zelfs tijdelijk op basis van ‘no cure, no pay’.

Bij aanvang van de samenwerking bespreken we in grote lijnen wat u voor ogen hebt. Op basis daarvan werken we een realistische raming uit met een bijhorende prijsvork. We geven in alle transparantie toelichting over eventuele onbekende factoren en keuzeopties die nog een grote impact hebben op de finale prijs.

Doorheen het samenwerkingstraject verfijnen we de raming op basis van de genomen beslissingen en komen we tot heldere finale prijsafspraken. Zo hebt u op elk moment een helder zicht op de financiële stand van zaken.

DSC 2070 HDR 2 2
U6 A9368 bewerkt

Liever de vertrouwde aanpak? Wij werken op maat!

Gaat de gecoördineerde aanpak via het werken met een bouwteam voor jouw project te ver? Zoek je eerder een oplossing op maat, tussen een bouwteam en een klassieke aanbesteding in. Of heb je als opdrachtgever of architect meer vertrouwen in een klassieke aanbesteding? Bij ons is de aanpak voor elk project bespreekbaar. In elk geval bezorgen we je graag een vrijblijvende offerte op basis van de bezorgde plannen en gegevens.

Werken bij Fransen Bouwonderneming

Sally leysen

Bij Fransen Bouwonderneming kreeg ik de unieke kans om door te groeien in een boeiend en dynamische omgeving. Ik vervoegde al snel de bedrijfsrangen. Daardoor ken ik nu het bedrijf door en door.

— Sally was de eerste bediende bij Fransen Bouwonderneming. Ze is nu verantwoordelijk voor de loonverwerking en HR.
Danny

Toen ik bij Fransen begon, kon ik onmogelijk vermoeden tot welk prachtbedrijf we zouden uitgroeien. Ik ben enorm fier dat ik nog iedere dag letterlijk mijn steentje kan bijdragen aan dit succesverhaal.

— Danny werkt al sinds 1997 voor Fransen Bouwonderneming. Als eerste collega stond hij nog samen met zaakvoerder Tom Fransen op de bouwstellingen. Met recht en reden mag hij een échte vakman genoemd worden.
Geert van dyck

Voor veiligheid op de werf doen we geen enkele toegeving. De werven moeten op elk moment piekfijn en in orde zijn. Ik controleer regelmatig. Wanneer nodig zet ik de puntjes op de i.

— Geert bestelt als werfvoorbereider alle bouwmaterialen voor de ruwbouw en waakt als interne preventieadviseur over de veiligheid op de werf. Hij werkt al meer dan 20 jaar bij Fransen Bouwonderneming.
Katrien

Nog geen seconde heb ik mijn overstap beklaagd. Bij Fransen werken we bijzonder professioneel, maar staat de persoonlijke aanpak voorop. De Kempense hands-on mentaliteit trekt me enorm aan.

— Als industrieel ingenieur bouwkunde vergaarde Katrien heel wat ervaring bij een groot Antwerps bouwbedrijf. Enkele jaren geleden maakte ze de overstap naar Fransen Bouwonderneming.
Lennert Van Sande

Je krijgt hier alle kansen om te groeien. Zo begon ik als metser, maar heb ik me al opgewerkt tot beginnend ploegbaas.

— Na een succesvolle schoolstage en vakantiewerk bij Fransen Bouwonderneming kwam Lennert na het verlaten van de schoolbanken meteen in dienst.
Mario

Voor mij moet de werf er tiptop en ordelijk bij liggen. Door alle materialen tijdig aan te reiken, zorg ik ervoor dat iedereen vlot zijn werk kan doen. In elke situatie probeer ik de rust en kalmte te bewaren.

— Mario werkt al meer dan 25 jaar bij Fransen Bouwonderneming. Als kraanman ondersteunt hij de metsers op de werf.
Lopende werf mol 1
Ons kantoor 1

Bouwplannen in de maak?

Hebt u een bouwproject in het vooruitzicht en zoekt u een ervaren en betrouwbare bouwpartner? Contacteer dan Fransen Bouwonderneming voor een eerste kennismaking.